יום שבת, 4 באוקטובר 2025

מדריך לטביליסי, עיר מלאת ניגודים

טביליסי היא עיר מפתיעה, משלבת בין ישן וחדש, עתיק ומודרני. מצד אחד היא מציעה נוחות מודרנית עם שרותים מערביים וקניון מותגים, ומצד שני סמטאות צרות מרוצפות אבן בתים ישנים עם מרפסות ציוריות, וכנסיות עתיקות. חדש וישן מטופח ומוזנח, זה הקסם!

חמאם אורבליאני וגשר האהבה
חמאם אורבליאני וגשר האהבה
ניתן בהחלט להתרשם מטביליסי ביומיים אינטנסיביים, אך כדי לחוות את העיר באמת, כדאי להקדיש לה יותר זמן. תוכלו לטייל בין כנסיות עתיקות, לבקר במוזיאונים, להתענג על האוכל המקומי ולבלות באווירה התוססת של חיי הלילה. והכל, במחירים נוחים במיוחד.

אני חייבת לציין שאני ביחס אמביוולנטי לטביליסי, בביקור הראשון שלי שם נתקעתי במלחמה אחרי מסיבת עיתונאים בגשר היהלום באופן בלתי מתוכנן ועם מצב רוח לחוץ. במשך כ-5 ימים חקרתי את מרכז העיר העתיקה בלי לעשות יותר מדי אבל הכרת את האיזור באופן בלתי אמצעי, כולל אפשרויות האוכל והסידורים. כשחזרתי לשם עם בעלי והבן אחרי כ-3 חודשים בדרך ללופוטה ריזורט השלמתי עוד כמה אתרים, אך אני מודה שעוד יש כמה פינות שלא הגעתי אליהן ולא הצטלמתי בהן אז יש מקום לעוד. אגב, כמו שאמרתי, העיר מצד אחד מודרנית ומחודשת, מצד שני תראו גם חצרות מוזנחות ולפעמים במרחק רחוב אחד מהמרכז תמצאו רחוב שנראה כמו כבר גרוזיני נידח.

אני ממליצה לעקוב אחרי באינסטגרם Taly Sharon שם יש כבר ויהיו עוד סקירות מלאות בהילייטס ובפוסטים. יש גם את ערוץ היוטיוב שלי TalysTravel.

מסלול טיול בעיר העתיקה

העיר העתיקה של טביליסי קומפקטית, כך שהמסלול הבא מקשר בין רוב האתרים המרכזיים בהליכה. אפשר לעשות את הכל ביום או שניים מאומצים או לפרוס את הטיול על פני כמה ימים. בנוסף, מומלץ להשתמש באפליקציית בולט (Bolt)  כדי להזמין מוניות, שכן הן זולות במיוחד ומאפשרות לדלג ממקום למקום במהירות ובנוחות.

המסלול שאני מציעה מתחיל בגשר השלום, כולל עליה ברכבל למצודת נריקלה, ירידה (אפשר דרך הגנים הבוטניים) לאיזור המרחצאות, טיול לאורך הסמטאות של העיר העתיקה עד לשעון ומשם לכיכר החרות ושדרות רוסטבלי ומסתיים ברכבל לפארק מטצמינדה.

התחילו בפארק ריקה המטופח. תוכלו לעשות סיבוב על גשר השלום. זהו גשר זכוכית ופלדה מודרני להולכי רגל המחבר את העיר העתיקה של טביליסי עם החלק החדש של העיר. הגשר מואר בלילה במעל 30,000 נורות לד וכדאי להגיע לראותו גם כשמחשיך.

גשר השלום טביליסי
גשר השלום טביליסי

קחו את הרכבל מהפארק לתצפית במצודת נריקלה. התצפית הזו לדעתי הכי טובה כי רואים ממש את כל מרכז העיר העתיקה ויחסית מקרוב מספיק לזהות את האתרים. פנו ימינה שם נמצאת אמא גאורגיה, פסל המסמל את רוח האומה הגאורגית של עוצמה והגנה עם מסורת של אירוח ושמחה. הפסל בגובה 20 מטר של אשה האוחזת בחרב מול האוייבים וגביע יין לאורחים. הוא מואר בלילה וניתן לראותו בברור מרחובות העיר.

טביליסי הנוף מתחנת הרכבל העליונה ליד מצודת נריקלה
 טביליסי הנוף מתחנת הרכבל העליונה ליד מצודת נריקלה
אמא גאורגיה
אמא גאורגיה

מכאן אפשר לבקר במצודת נריקלה ולרדת מכאן לעיר (סגור לשיפוצים כרגע). אפשרות אחרת היא לרדת דרך הגנים הבוטניים. אפשר להגיע אליהם באומגה ZIPLINE או לרדת ברצף מדרגות ושיפועים. הגנים הם למעשה גן או פארק אל תצפו לרמת טיפוח כמו בבטומי או בארה"ב. אם כי יש בו כמה פינות חמד כמו באיזור הגשר של המפל והגנים היפניים. בסיום הביקור צאו מהשער התחתון ברגל עד לאיזור החמאם.  

הגנים הבוטניים של טביליסי - הגן היפני
הגנים הבוטניים של טביליסי - הגן היפני

העיר התחילה מהמקום הזה, גילו פה את מי הגופרית החמים והתיישבו פה. באזור החמאם (אבנותובני) ניצבים בתי מרחץ גופריים עתיקים (פעילים!). כשהבולט שבהם הוא חמאם אורבליאנישיש לו חזית יפיפיה מעוטרת באריחים כחולים וטורקיז עם דוגמאות גיאומטריות מורכבות וקשתות מחודדות המזכירה מבני דת וארמונות פרסיים. זה אחד המקומות הפופולריים להצטלם, אך צפוף פה מאוד במשך היום. נחל קטן חוצה את האיזור ויוצר מפל מים קטן. ממש מול חמאם אורבליאני עובר גשר קטן המכונה "גשר האהבה". גשר זה מפורסם בזכות מסורת של זוגות אוהבים שנועלים עליו מנעולים צבעוניים כסמל לאהבתם הנצחית. בחמאמים השונים ניתן להכנס לרחצה. יש פה חדרים בגדלים שונים אפשר לשכור חדר פרטי עם אמבט המים הטרמיים ולהזמין טיפול סקראב. אני מודה שלא ניסיתי אבל שמעתי שזה מיוחד מאוד.

חמאם אורבליאני
חמאם אורבליאני

מכאן המשיכו לכיכר Vakhtang Gorgasali Square. היא נקראת גם MEIDAN SQUARE. אל תפספסו את השלט I love Tbilisi. מתחת לכיכר יש בזאר תת קרקעי עם מזכרות ויין שמו Meidan חפשו את הכניסה הוא עובר מצד לצד של הכיכר. ליד הכיכר יש סמטאות ציוריות לכל הכיוונים.

סמטאות בטביליסי העתיקה
סמטאות בטביליסי העתיקה

מהכיכר הסתכלו לכיוון הגשר על הצוק, מעבר לנהר המטקווארי יש את כנסיית כנסיית מטחי (Metekhi Church)  שנבנתה במאה ה-13, שימשה כפולחן וכמבצר, ארמון מלכותי ואף כבית סוהר. בפתח הכנסייה ניצב פסל ברונזה ענק ומרשים של המלך וחטנג גורגסלי (Vakhtang Gorgasali), מייסד העיר טביליסי. הכנסיה לא כזו מרשימה לדעתי, מה שיפה זה לראות משם את הנוף לעיר. מימין אפשר לראות את הנהר אני אוהבת לראות את הבתים עם המרפסות המסוגננות שממוקמים ממש על קצה הצוק, באופן מפחיד אפילו.

מהכיכר יש אפשרות להמשיך על רחוב Kote Afkhazi שהוא רחוב עתיק מרוצף אבנים שם נמצא גם בית כנסת ומסעדות כשרות והוא ממשיך עד כיכר החרות, אבל לדעתי פחות חינני. אגב יש שם מאפיית חצ'פורי זולה. עדיף לבחור בסמטאות ולהסתובב שם, לעצור לאכול ולהתרשם יש שם שתי סמטאות יפות COTTON ROWS ו JAN SHARDENI.

משם ממשיכים צפונה בעיר העתיקה לקתדרלת ציון ZION פקחו עיניים בדרך יש פסלים, פסנתרי רחוב, חנויות מזכרות ועוד. המשיכו ברחוב EREKLE. כאתם הולכים שימו לב גם למרפסות המסוגננות והחצרות המאפיינות את הארכיטקטורה של העיר. המשיכו לכנסיית ANCHISKHATI. זוהי הכנסיה העתיקה ביותר בטביליסי מהמאה ה-6 לספירה.ממש לידה תגיעו למגדל השעון. זה תיאטרון בובות גבריאדזה. בכל שעה יש פה מופע בובות "סטייל השעון האסטרונומי של פראג". אל תעצרו פה, לכו עד לקצה הסמטה יש פסלים נחמדים ליד המלון (גם בפינה). אם עוד יש לכם כח, יש פה מעבר תחתי להולכי רגל עם גרפיטי שגם חוצה את הנהר.

רחוב Erekle
רחוב Erekle 

מגדל השעון בתיאטרון הבובות גבריאדזה
מגדל השעון בתיאטרון הבובות גבריאדזה

אם תלכו מכאן שמאלה, תגיעו לכיכר החירות(Liberty Square)  הכיכר המרכזית של טביליסי. בלב הכיכר עומד פסל זהב גדול של ג'ורג' הקדוש. בעבר עמד פה פסל של לנין שהוסר אחרי התפרקות ברית המועצות, והפסל הנוכחי הוקם במקומו. ממש מול הפסל נמצא מבנה בנק מרכזי, שבעבר היה מוקד לשוד מפורסם. משם תוכלו לצעוד בשדרות רוסטבלי ולראות את הפרלמנט, בית האופרה, מוזיאונים, כנסיות וחנויות. בסופה תמצאו את הרכבל לפארק מטצמינה לארוחת ערב או בילוי במתקני פארק השעשועים.

אגב יש בטביליסי 3 רכבלים: 

רכבל מריקה פארק למצודת נריקלה

הרכבל סמוך לקצה הצפוני של שדרות רוסטבלי

פניקולר קרוב לכיכר החרות

כיכר החרות בטביליסי
כיכר החרות בטביליסי

לינה 

בביקור הראשון לנתי ב IBIS OLD TOWN מיקום מצויין, חדרים מודרניים ממוזגים ונקיים בסגנון איביסי פשוט ומינימליסטי אבל נעים. מיקום מצויין אבל קצת רועש במיוחד בחדרים בחזית (ולפעמים גם מאחור). יש בית קפה וארוחת בוקר בתשלום נוסף (חמה אבל מצומצמת) ומתקני סינון מים בקומות. בחדר יש כספת, מיני בר ופינת קפה. 

בביקור השני התארחנו בהילטון Hilton Garden Inn Riverview. מלון איכותי ומעוצב הממוקם על גדות הנהר כ-2 קילומטר מהעיר העתיקה. המלון משתייך לרשת הילטון העולמית, מה שהבטיח לנו חווית אירוח מודרנית עם סטנדרטים גבוהים של שירות וניקיון. החדר שלנו היה חדר פינתי עם נוף פנורמי לעיר העתיקה ולנהר והתאים לארוח של עד 3 אנשים. העיצוב של המלון מודרני ומשחק בצבעים ואביזרים. הקומקום והמיניבר בחדר היו SMEG צבעוני מגניב. כמובן נהנינו ממיטת KING, טלויזיה שטוחה ענקית, כספת גדולה וכל הטואלטיקה איכותית. מקלחת ענק עם טוש גשם ושקעי USB.

לובי המלון מעוצב בצבעוניות עדינה ולו קיוסק לנשנושים ובר. במלון יש מסעדה בשם "Together & Co." המגישה מנות מקומיות ובינלאומיות. בערב, כשחזרנו עייפים ותפס אותנו רעב הזמנו חצ'פורי, פיצה, ומנה של בגט פיצה טעימה במיוחד במחירים סבירים ביותר. בבוקר אכלנו בחדר האוכל הממוקם בקומה ה-6 ארוחת בופה עשירה עם חביתות לפי הזמנה, קרואסונים טריים, עוגות וקפה הפוך מפנק. אחרי זה הזמנו מונית ותוך כ-10 דקות נסיעה בעלות של כ-10 שקלים כבר היינו בעיר העתיקה. באופן כללי אין כלום באיזור המלון (חוץ מחנות של תחנת דלק) והמיקום פחות מוצלח אבל אופציה טובה לרמה גבוהה וקרוב לעיר.

הילטון Garden Inn Riverview
הילטון Garden Inn Riverview

אוכל בטביליסי

מסע קולינרי בטביליסי הוא חוויה בפני עצמה, המשלבת בין טעמים מסורתיים לטרנדים עכשוויים. סמטאותיה של העיר העתיקה שוקקות מסעדות קטנות וקסומות כולן מציעות אוכל גאורגי ורבות מהן יכללו גם אפשרויות לאוכל מערבי ומנות ילדים. לאורך רחוב Kote Afkhazi תמצאו מאפיות שמציעות חצ'פורי חם ישר מהתנור, לצד קינוחים כמו ה-Chimney Cake המפורסם. בין המאכלים הגיאורגיים שחובה לטעום - חצ'פורי (יש כמה סוגים) בעיקר חצ'פורי אימרולי המיוחד (בתמונה), חינקאלי (בצק ממולא בצורת סלסילה) וצ'רצ'חלה (ממתק מאגוזי מלך מצופים במחית ענבים שהתקשתה).

חצ'פורי אימרולי
חצ'פורי אימרולי

לארוחה מהירה, קניון גלריה מציע קומה שלמה (הקומה העליונה ) עם פוד קורט עם מגוון רחב של אפשרויות זולות במיוחד. אני באופן אישי מעדיפה את שוק האוכל Bazari Orbeliani. לחוויה קולינרית ברמה גבוהה יותר. יש שם מבחר דוכנים מסוגים שונים – גאורגי, איטלקי, אסייתי, אמריקאי, ועוד. זה נוח במיוחד למשפחה או קבוצה שרוצה לשלב סגנונות שונים באותה הארוחה. ניגשים לדלפק, מזמינים ומקבלים זמזם שמודיע שהאוכל מוכן. ואז לוקחים אותו ויושבים באחת מפינות המתחם.

בזאר אורבליאני
בזאר אורבליאני

אפשר גם לקחת מונית ל FABRIKA מתחם שהיה בתקופה הקומוניסטית מפעל טכסטיל שהוסב למרכז בילוי מעוצב בוויב צעיר עם אכסניה מסעדות ובתי קפה. בעיקר מקום מקסים לשבת בו! אפשרות אחרת היא לקחת פניקולר או רכבל לפארק מטצמינדה, לאכול במסעדת הפניקולר אוכל גיאורגי ובינלאומי מול נוף העיר.

מתחם פבריקה
מתחם פבריקה

במרחק נסיעה

יש שני מקומות עוצרי נשימה בטביליסי שכדאי להגיע אליהם במונית. כנסיית Holy Trinity (ממש בעיר) הנקראת גם סמבה  ו  Chronicles of Georgia

כנסיית טריניטי רחבת כניסה מרשימה, כנסיה אחת הגבוהות בעולם עם גג מוזהב. החזית שלה, כשמגיעים מזכירה לי את הטאג' מאהל בגלל העמודים בצדדים והבנין המרשים במרכז. שימו לב שהיא מוגבהת ויש אליה מדרגות. הכנסיה נמצאת מאוד קרוב לעיר וניתן להגיע אליה ברגל (עשיתי זאת פעמיים) אבל על גבעה נישאה והעליה מאמצת אז עדיף להגיע במונית, אפשר לרדת ברגל (שיפועים ומדרגות רבים).

Holy Trinity Tbilisi
Holy Trinity Tbilisi

להגיע הכרוניקל לוקח כחצי שעה במונית מזכיר לי אתרים במצריים, האתר על גיבעה נישאה 16 עמודים מרשימים ועוצרי נשימה בגובה 35 מטר עם פיסול ההיסטוריה של גאורגיה ונוף מרשים לאגם. שימו לב שיש גרם מדרגות ארוך בכניסה.

Chronicles of Georgia
Chronicles of Georgia

מטביליסי אפשר גם לצאת לטיולי יום כמו לדרך הצבאית, לגשר היהלום ללופוטה וחבל היין ועוד. ואם תרצו סקירה מאוד מקיפה מלפני כמה שנים שגם נותנת הצצה לטביליסי בכריסמס קראו את הבלוג על טביליסי והסביבה של הטוריסטית.

גשר היהלום
גשר היהלום



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תגובות

Subscribe

Labels

מסעדה ישראל אטרקציות ביקורת מסעדה תל אביב והמרכז לא כשר צפון הארץ מסעדה בישראל חו"ל מלון אירופה תל אביב מלון בישראל מסעדה בתל אביב ירושלים כשר סיור ירושלים והאיזור תרבות דרום הארץ ילדים ספא גליל מערבי טיול גליל איזור השרון בשר מרכז הארץ ארה"ב מסעדה במרכז מרכז ארה"ב צפון סלובקיה פסטיבל פסטיבלים וארועים ביקורת מלון ילוסטון יקב הרי הטטרה מסעדה בצפון אטרקציה בחו"ל בית קפה הולנד ים המלח כנרת מסעדה כשרה נתניה קולינריה תאילנד אטרקציות בחו"ל הופעה הרצליה חיפה חלבי מסעדה בירושלים אוכל אמסטרדם בילוי דגים המזרח הרחוק טבעוני יין מוזיאון מסעדות פיצה תערוכה אומנות אסייתי המבורגר כפר סבא כשר למהדרין מוזיאון תערוכה מחול עכו תיירות תל אביב והסביבה אוכל איטלקי אילת ביקורת ספא ג'קסון ווסט ילוסטון כריסטמס מופע מכתש רמון מלון בחו"ל מלון בירושלים מסעדת שף מצפה רמון מרחצאות נוער נצרת שופינג איטלקית בר ברלין בשרי גרמניה הרי הטטרה הגבוהים הרי הטטרה הנמוכים חומוס חינם יהדות מוזיקה מלון בוטיק מסעדה איטלקית סלובניה סלובניה וקרואטיה סרט פופרד פנאי צמחוני שוויץ אנגוס בשרים אצבע הגליל ארוחת בוקר ביקורת סרט בראנץ' גלריה הוד השרון השרון חג המולד חופשת ספא מלון בחיפה מלון ספא מסעדה בחיפה מעלות-תרשיחא משפחות נהריה סושי סטקייה סקירת מסעדה עוגות עיצוב פטיסרי ציוד טיולים צימר צפון ים המלח צפון תאילנד קוסמוי קמפינג ראשון לציון רמת הגולן תאילנדי אושילנד אטרקציות בקוסמוי אמנות אנגליה אסייאתי ארוחה עסקית ארוחת שף בודפשט בחינם ובתשלום סמלי ביקורת הופעה ביקורת מחול בלאק בר הקיץ בוולדורף אסטוריה בר-מסעדה בריכה ג'נבה גאורגיה גלידה גליל עליון גרנד טיטון הודית הונגריה הילטון הלובי בר בהילטון תל אביב וולדורף אסטוריה חולון חומת ברלין חמאם חמת גדר טבריה טייק אווי טיפולים אלטרנטיביים יוגה ערבה יפו כריסמס לינה ברמת הגולן מאפייה מחול מודרני מלון בכנרת מסעדה בארה"ב מסעדה בשרון מסעדה יוונית נטול גלוטן סיורים ספורט סקירת מלון עיסוי עמק הירדן פאוורבול פארק לאומי פיצריה פסח פסטיבל טעמים בעמקים פסטיבל יין ציוד שטח צילום צפת קייקים קימל בגלבוע קיץ קפה נטו קרית שמונה ראש הנקרה ראש פינה רעננה שואה תל אביב ווהמרכז 4SEA Amama BBB DCITY MAGIC KASS Power bowl Supper club Temple Bar YOTEL accrorap aquacity bar b que de facto eatwith funky sisilia kass land lake tlv loving vincent muvix papa john's poupee spa via maris tlv baloon אגם בלד אגם קאדו אגמון החולה אדלינה אוהל אוהלו אוכל בריא אוכל מהיר אופנה אורלנדו אטרקציה אטרקציות באילת אטרקציות בברלין אטרקציות בצ׳אנג ראי אטרקציות קיץ בחרמון איטליאנו איטלקיה בפשפשים אימון אישי איסט סייד גלרי אירוח כפרי אלגרה אלכוהול אממה אנדרטה אנה קרנינה אסיאתי אקווה כיף אקרוראפ ארוח דרוזי ארוח הנוף הצפוני ארוח כפרי ארוח כפרי באשדות יעקב ארוחות משפחתיות ארוחת טאלי בטנדורי ארועים ארץ המנזרים אשקלון אתגרי בוטיק בוטיק שוקולד בוטניקה בופה ביאנקיני בילוי בחורף ביסטרו ביקור בגליל המערבי ביקורת ביקורת ספר בירה בית הקברות היהודי בג'נבה בית פיינברג בלאק בר בורגר בלאק גלילות בלאק גרנד קניון חיפה בלדה לארוחת שישי בלוגר מסעדות בנדיקט בקתות בר אירי בר מסעדה בראנץ' אסייתי בראנץ' בגרינפילד בראנץ' עם בשר ברביקיו ברוהאוס אגמון בריאות בריוש בריטניה ג'ונתן פוד קלאב גבעתיים גוטל'ה גולדן קראון נצרת גזר גיאורגיה גיימינג גיל שוחט גלידריה Arte גלישת מצוקים גלריה -430 גלריה ממילא גן העדן הסלובקי גני החורף גרג קיטשן מוריה גריל בר 206 גשר היהלום דגניה ב' דה אמהוף דה פקטו דומינוס דומינוס מיקס דיינרס דיר חג'לה דרך המשי האופרה הישראלית האי לסבוס האיים הבלאריים הארחה בקיבוצים הבית הטמפלרי הבית של במבה הדיוק הודי הוילג' מלון מטיילים על הירדן הולה בראסרי החווה של חווה היסטוריה המלצות ל המלצות לאילת המקדש הלבן הפלגה לקוטאו וקוננגיואן הפלגת 4 האיים הפלגת ארבעת האיים הרברט סמואל הרובע היהודי הרודס ויטליס הרודס ים המלח הרצאה השומרון השוק 34 וויומינג ויה פרטה ויה רוסטיקו וילה וילה גליליי וילה גן וילה יעלית ואורית וילה לארוח וילה מארה זול זכרון יעקב חג חגים חדרה חוויה בכרם חווית קולנוע חדשה חוות הג'ילבון חומוס טוב בכפר סבא חומוסיה חומוסייה חופשה אורבנית חופשה גלילית חופשה מוזיקלית חופשה עם מתבגרים חופשת וולנס חופשת חורף בתל אביב חנוכריסמס חקלאות חרמון ט"ו באב טביליסי טיול בזול טיול בים המלח טיול במסוק לגרנד קניון טיול ג'יפים טיול ג'יפים בקוסמוי טיול להרי הטטרה הגבוהים בסלובקיה טיול משפחתי בירושלים טיול ערים טיטו טיילת טיסת לילה בכדור פורח טיפים טיפים למטיילים בשוויץ טיפים לתאילנד טכנולוגיה טמפל בר טנדוקה טעימת יינות טרזניה טריגלב טרנטינו טש וטשה יהוד יהודה ושומרון יו בוטיק כנרת יוגה יוון יוליה בנמל יום טיול ים 7 ים כרמל ים תיכוני יפני יקב הרי הגליל יריד יין ישרוטל כדור פורח כוחה של מילה כללית רפואה משלימה כפר בלום כפר הנופש מעיין ברוך כריך כריסמס בירושלים כריסמס בישראל כרם כרמי יוסף לאהוב את וינסנט לאונרדו לגאסי ירושלים לה ביסטרו בר חולון להקת ורטיגו לונדון לוקנדה ליברפול ליוורפול לייטהאוס אילת ליל המדענים ליל ירח מלא בעמק המעיינות לילך שריד וייטמן לינה לינה בקיבוץ לינה כפרית לינה משתלמת בחיפה ללא גלוטן לסבוס לסבוס יוון מאפים מבצע מגדל מדיטרה מדע מדריך וטיפים לסלובקיה מדריך להרי הטטרה הנמוכים מדריך לטביליסי מדריך לילוסטון מדריך ללסבוס מדריך לתאילנד מדריך מלא ללסבוס מה להביא מהולנד מה לקנות בהולנד מוביקס מוזיאון העיצוב חולון מוטל מופע יריות מזנון מחול בינלאומי מטולה מיורקה מילקשייק מישור אדומים מישור החוף מישלן מלון באילת מלון בארה"ב מלון בהולנד מלון בטבריה מלון בישראל אטרקציות באילת מלון בכרמל מלון בסחיפהול מלון בסלובקיה מלון בצפת מלון בשדה התעופה מלון גלעדי מלון וולדורף אסטוריה ירושלים מלון יוקרה מלון למבוגרים בלבד מלון מגדל דויד מלון נוף גינוסר מלון פולי אורבן מלון קדם מסלול לטביליסי מסעדה באור עקיבא מסעדה בחו"ל מסעדה ביוקנעם מסעדה במלון מגדל דויד מסעדה בעמק יזרעאל מסעדה גרוזינית מסעדה דרום אמריקאית מסעדה חלבית מסעדה טבעונית מסעדה יפנית ברמת החייל מסעדה מרוקאית מסעדות מומלצות באילת מסעדת Santé ביסטרו מסעדת דגים מסעדת דגים כשרה מסעדת טרנטינו מסעדת לג'נד מסעדת מאפו של ניר צוק מסעדת קארדו בירושלים מסעדת שאלוט מסעדת שוק מעיין השלום מעלה אדומים מעלות מערת הקרח בסלובקיה מערת נטיפים בסלובקיה מפגש הנהרות המרהיב בג'נבה מפעל מצפה השלום מרוקאי מרפסת הלובי משחקי השף משלוח מתוק מתחם פנאי נהרא נוואדה נופש נופש בישראל נופש פעיל נופש רגוע נחלה בטבע ניטן תאי סאונד סאונה סבונים סדנת יין סופי שבוע תרבות סופרפוד סיור בולענים סיור בחומת ברלין ובצ'ק פוינט צ'רלי סיור במפעל סיור במפעל במבה סיור בקארוז' סיור סליחות בירושלים סיני סלט סנדלים סנטר פארק סנפלינג ספא אקספרס ספא ויה מאריס ספא שבע ספא שיזן ספא תאילנד ספר ספרד ספרטה משתה יווני סקי מים בכבלים סרט צרפתי סרפינה עגלת המסתור עוגות ים המלח עין גדי עין כרם עינות צוקים עיצוב הבית עכו - מוזיאונים עכותיקה עמוס עוז עמק המעיינות עמק יזרעאל עסקית עסקית בכל ארוחה עסקית צהרים עפולה ערבה ערד פאב פאפא ג'ונס פארק אתגרי פארק דרום פארק חבלים בסלובקיה פארק מים בסלובקיה פדואל פדיקור דגים פולין פונדק הרמון פופאפ פוקט פיוז'ן פילובולוס פיסול פיצה שף פירות ים פלמה דה מיורקה פלמנקו פנקי סיסיליה פנקייק פסח בגליל המערבי פסטה פסטורל פסטיבל אור ירושלים 2016 פסטיבל ירוק ולא רחוק פסטיבל קולינרי פעילות פרימה פרימה מילניום רעננה פרסי צ'אנג מאי צ'יוויטו צידנית ציור צל תמר צליאק צרפתי קאסר אל יהוד קארטינג בסלובקיה קדם קול וחומר בעיצוב קונדיטוריה קיאקים קייקי כפר בלום קינוח קמפאי סטריט ווק קניות ספורט באירופה קפה לואיז קפה נטו יהוד קפה פיינברג קפטן קארי קקנהוף קרבות לייזר בסלובקיה קרואסון ראש העין רובינשטיין רחלים רטרו בר רטרו פנקייק בר ריחוף צניחה ריץ קרלטון הרצליה רמדה נצרת רמת השרון רפואה רפואה משלימה רפקלסולוגיה רשת שאון חורף שבי ציון שבע ספא שדות תעופה שווקים ובילויים שומרון שוק שוקולד שיאצו שמורת טבע שמן זית שף יונתן רושפלד שפלת יהודה שקשוקה שקשוקה-פסט תיירות חורף תיק נעדר תל אביב פופה תערוכת בין תעמולה לטרור תערוכת צילום תצפית כוכבים תצפית צוק Tomasovce תרופות

Flickr